Muško-ženska prijateljstva

Muško-ženska prijateljstva

Jedna od tema o kojoj zaista postoje veoma podeljena mišljenja jeste – da li postoje muško-ženska prijateljstva? Kada god se ovo pitanje potegne, odgovori, iskustva i razmišljanja na tu temu su zaista raznovrsni. U ovom tekstu pokušaćemo da dokučimo zašto su mišljenja toliko raznolika.

Za one koji u ova prijateljstva ne veruju, glavni argument jeste to da je muško-žensko prijateljstvo samo put do ljubavi i da se svako prijateljstvo završava sa ljubavnom vezom. Međutim, za ostale koji smatraju da su to predrasude, prijateljstva sa suprotnim polom su ista kao i sa svima ostalima – odnos na kome se radi i koji se gaji.

Ipak, kako ništa u životu nije crno-belo i postoje faktori koje uvek treba uključiti u razmatranje bilo koje situacije, jedan od glavnih u ovom slučaju su – partneri. Tačnije, kada su oni skeptični po pitanju prijateljstava svog partnera. Prema određenim istraživanjima, uglavnom se navodi da su muškarci veći skeptici. U većini slučajeva, muškarac ne može da prihvati činjenicu da njegova partnerka ima muškog prijatelja, jer oni uglavnom ne veruju u muško-ženska prijateljstva.

Sa druge strane ženskim osobama je to donekle normalno iz razloga što se one osećaju sigurno kada imaju najboljeg prijatelja. To podrazumeva da će imati podršku u svakom trenutku, a ujedno da će biti i zaštićene.

Bilo kako bilo, nauka kaže da mišljenje o ovoj temi najviše zavisi od našeg pola, dok je neki opšti zaključak da zaista sve zavisi od individualnog iskustva. Imajući to u vidu, na vama je da odlučite da li vama odgovaraju prijateljstva ovog tipa i da li možete da ih „iznesete“ kada uzmete u obzir sve okolnosti.