4 stvari koje će vam pomoći da kuhinju dovedete u red

4 stvari koje će vam pomoći da kuhinju dovedete u red

Kuhinja je često jedna od najprometnijih oblasti u domu, što je može učiniti izazovnim prostorom za organizovanje. Međutim, uz nekoliko jednostavnih alata i trikova, svoju kuhinju možete pretvoriti u moderan i funkcionalan prostor. Evo 5 stvari koje će vam pomoći da organizujete svoju kuhinju:

 

  • Stalak za lonce - Uštedite prostor u svojim komodama i učinite svoje šerpe i tiganje pristupačnijim postavljanjem police za lonce. Ovo može biti jednostavan stalak za montiranje na zid ili složenija opcija za postavljanje na plafon. U svakom slučaju, to će vam pomoći da oslobodite dragoceni prostor u kuhinjskim ormarima i olakšate pronalaženje pravog lonca ili tiganja kada vam zatreba.
  • Stalak za začine - Držite svoje začine organizovanim i lako dostupnim pomoću stalka za začine. Ovo može biti varijanta za radnu ploču ili zid ili čak umetak za fioke. Ako organizujete začine, lakše ćete pronaći one koji su vam potrebni tokom kuvanja i sprečiti da duplikati zauzmu dragoceni prostor u ormaru.
  • Pregrade za fioke - Neka vaše kuhinjske fioke budu organizovane pomoću pregrada za fioke. Oni se mogu koristiti za odvajanje i organizovanje pribora za kuvanje, pribora za jelo i drugih kuhinjskih alata. Oni će sprečiti da se stvari pomešaju i olakšaće pronalaženje onoga što vam je potrebno tokom kuvanja.
  • Etikete - Etikete mogu biti odličan alat za organizovanje vaše kuhinje. Koristite ih za označavanje kontejnera, tegli i drugih sredstava za skladištenje. Ovo će vam takodje pomoći da sprečite zabunu i olakšate pronalaženje onoga što vam je potrebno prilikom kuvanja ili pečenja.

 

Tokom sređivanja kuhinje, trebaće vam pauza. Iskoristite to vreme, odmorite se i uživajte u Wellness keksu sa ukusom jogurta i ananasa.