Jutarnje rutine za dobar osećaj tokom dana

Jutarnje rutine za dobar osećaj tokom dana

Da li ste ranoranilac ili ipak volite više da spavate duže? Koji god da ste tip, sigurni smo da vam imate neke svoje jutarnje navike od kojih ne odstupate često, dobre jutarnje rutine su podjednako važne za sve, jer „po jutru se dan poznaje”.

Početak dana i naše jutarnje rutine veoma su značajne za to kako će izgledati ostatak našeg dana. Lep početak dana podrazumeva priliku da se kvalitetno i na miru razbudite, ali i da uradite nekoliko stvari koje će uticati na to da vam ceo dan bude produktivniji. Evo nekih od njih: .

  1. Čaša vode na prazan želudac – ova rutina treba da bude prva na listi, a evo i zašto: potrebno je da popijemo čašu vode na prazan želudac, pola sata pre obroka, jer je telu potrebna hidratacija nakon sna. Na ovaj način se ubrzava metabolizam, a povoljno utiče i na kvalitet kose, kože i noktiju.
  2. Vežbe – kao što smo pisali u nekom od prethodnih tekstova, jutarnje vežbe su jako značajne za porduktivnost tokom dana. Dovoljno je da izdvojite 10 minuta da se istegnete, dok čekate da vam provri voda za kafu ili čaj. Možete napraviti nekoliko čučnjeva dok se oblačite ili nameštate krevet. Zvuči čudno, ali ova rutina zaista pomaže da se razbudite i osećate spremnije za sve obaveze, i psihički i fizički.
  3. Dnevni plan – uz omiljenu jutarnju kafu ili čaj i Wellness keks, uzmite papir i olovku i napišite sve svoje obaveze koje planirate da obavite tokom dana. Plan će vam pomoći da strukturirate svoj dan tako da ništa ne zaboravite, da rasteretite mozak suvišnih informacija i da napravite prostora za razmišljanje o svim ostalim stvarima koje zavređuju vašu pažnju u toku dana.

Svakog jutra posvetite sebi dovoljno pažnje kako bi vam dan zasigurno bio uspešan i kako biste bili puni pozitivne energije.