Svakodnevni faktori koji utiču na energiju i izgled

Svakodnevni faktori koji utiču na energiju i izgled

Često se ujutru probudite sa pitanjem – zašto izgledam umorno, a naspavala sam se? Možda je problem u vašim svakodnevnim navikama koje utiču na izgled. Vreme je da uvedete nove aktivnosti i navike, kako biste vratili svom izgledu vedrinu i sjaj.  

Navike koje imaju nepovoljno delovanje na naš fizički izgled i vedrinu lica jesu pre svega stres i neredovna ishrana, ali i previše kafe. Svima je poznato da stres u velikoj meri utiče na rad organizma u celini. Gužve u saobraćaju, loš dan na poslu, kuća koja je u haosu, sve su to situacije koje izazivaju glavobolju, umor, ali i suvo lice i suvu kosu.

Metod koje vam može pomoći u opravku suve kose jeste pranje blagim šamponima za jačanje kose. Masirajte kožu glave losionima protiv opadanja kose, a preporučuje se i redovni unos vode i, naravno, vitamina B, a vaš omiljeni Wellness keks sadrži vitamine B1, B3 i B6 (više o tome na: http://bambiwellness.rs/proizvodi/original ).

Ukoliko ste ljubitelj kafe, morate se nositi i sa posledicama njenog konzumiranja. Previše dnevnog unosa kafe može dovesti do povećanja stresa i nervoze. Ako pijete dve šoljice dnevno, to je relativno normalan dnevni unos, ali ako zaista preterujete, to se može imati odraziti (kao i svako preterivanje) na lepotu lica i na nastanak bora. Rešenje za lice je da smanjite broj šoljica i da ujedno priuštite sebi masažu lica. Koristite kreme koje vraćaju koži elastičnost i neutrališu dejstvo kofeina.