Čips od tikvica

Čips od tikvica

Ukoliko ste razmišljali o tome da promenite nezdrave navike grickanja visokokaloričnih namirnica, evo jednog sjajnog predloga – kako da napravite zdrave i nutritivno bogate grickalice. U pitanju je vaš novi omiljeni čips – hrskavi čips od tikvica. Uz to,  ne morate brinuti o svojim kulnarskim veštinama, jer je priprema ove „grickalice“ izuzetno jednostavna i neće vam oduzeti previše vremena.

Potrebni sastojci su: 2 srednje tikvice (izrezane na kolutove), 20 ml maslinovog ulja, 45 gr prezli, 45 gr rendanog ili iseckanog parmezana, soli po želji i umak po izboru.

Kada pribavite sve potrebne sastojke, koraci su sledeći:

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
  2. Stavite žičanu rešetku iz rerne preko velikog pleha za pečenje i dobro ga nauljite.
  3. U većoj posudi pomešajte kolutove tikvica sa maslinovim uljem.
  4. Stavite parmezan, prezle i so u malu činiju i dobro promješajte da se sjedine.
  5. Umočite kolutove tikvica u mešavinu dok svaki krug ne bude dobro uvaljan, a zatim ih stavite na pripremljenu rešetku.
  6. Pecite 20 minuta ili dok ne porumene i ne postanu hrskavi.

Za potpuniji užitak možete obogatiti ukus ovih hrskavih kolutića umakom po izboru. Da li je vaš izbor kečap, majonez, tartar ili laganija verzija sa grčkim jogurtom?

Nakon ukusnog čipsa, zasladite se Wellness prelivenim keksom po izboru.

Prijatno!