Hit destinacije za letovanje u septembru

Hit destinacije za letovanje u septembru

Septembar, omiljeni mesec za odmor za one strpljive ili one sa mlađom decom koji ne moraju brinuti o školi. Temperature su niže, sparina manja, večeri svežije - zvuči idealno, ako zanemarite moguće nalete oblaka i kiše. Ukoliko pažljivo birate destinaciju za savršen odmor u septembru, eliminisaćete potecijalne rizike i uživati u produženom letu. Evo nekoliko predloga za siguran odmor u talasima i na suncu:

  • Krit - Najjužnije grčko ostrvo koje ima najdužu letnju sezonu i najduže zadržava letnje temperature. Uživaćete u mediteranskim pejzažima bez gomile turista, tako da ima sve uslove za pravi odmor. Septembarske temperature na Kritu su oko 30 stepeni dok je temperatura mora oko 24 stepeni. Prijatnije temperature omogućiće vam da nesmetamo istražite neke od najznačajnijih atrakcija Krita, kao što su arheološka nalazišta, manastiri i sl.
  • Majorka - Na ovom ostrvu sunčani dani traju cele godine, dok u septembru vladaju potpuno letnje temperature. Prosečna temperature vazduha iznosi oko 32 stepena, dok je i more veoma toplo, oko 26 stepeni. Ove temperature sigurno zvuče kao idealni uslovi da istražite mnoge divne plaže, lagune i uvale, a uveče se zabavite uz bogat noćni život bez previsokih temperature koje vas iscrpljuju.
  • Kipar – Ovo je najsunčanije ostrvo u Evropi, ima oko 340 sunčanih dana godišnje. Temperatura vazduha iznosi oko 31 stepen dok temperature mora iznosi čak 28 stepeni. Ovo su idealni uslovi da uživate na nekoj od 60ak peščanih plaža sa kristalno čistom i toplom vodom. Degustacija kiparske kuhinje i velikog broja neobičnih specijaliteta svakako su na listi preporuka.

Naravno, za koju god destinaciju da se odlučite, ne zaboravite Wellness keks sa ukusom jogurta i ananasa za tropsko i potpuno uživanje.