Kako da napravite prirodni balzam za usne?

Kako da napravite prirodni balzam za usne?

U moru različitih proizvoda koje danas preplavljuju police drogerija, teško je izdvojiti one koji ne sadrže nikakve štetne materije. Srećom, ukoliko imate malo vremena, dosta onih koji se koriste za negu lica i tela možete napraviti i sami kod kuće. Jedan od njih je i balzam za usne. Uz ovaj jednostavan recept možete biti sigurni da je vaš balzam za usne potpuno prirodan i da neće ni na koji način naštetiti vašim usnama.

Potrebni sastojci: pčelinji vosak, kokosovo ulje, vitamin E u obliku ulja, ekstrakt lavande, ružina vodica, mala metalna ili plastična kutijica.

Način pripreme:

  1. U neku manju posudu sipajte 1 kašiku pčelinjeg voska i 1 kašiku kokosovog ulja i zatim je stavite u mikrotalasnu dok se sastojci potpuno ne otope (probajte za početak sa 30 sekundi, pa zatim ponavljajte interval ukoliko je potrebno).
  2. U smesu dodajte 3-5 kapi ulja sa vitaminom E, 1 kap ekstrakta lavande i pola kašike ružine vodice, a zatim sve zajedno promešajte tako da se sjedini.
  3. Uzmite kutijicu koju ste namenili za čuvanje balzama i u nju sipajte mešavinu, a zatim je stavite u frižider i sačekajte dok se potpuno ohladi. Dok čekate da se vaš balzam ohladi uživajte u Wellness keksu sa ukusom jogurta i crvenog voća.
  4. Vaš balzam je spreman za upotrebu!