Kako da oporavite kožu nakon leta?

Kako da oporavite kožu nakon leta?

Nije biitno da li ste se preterano izlagali suncu ili bili samo onoliko koliko je bilo nužno, vaša koža zahteva poseban tretman u periodu posle letovanja. Cilj je da se što brže saniraju posledice UV zračenja i koži vrati zdrav i svež izgled. Da li birate profesionalnu negu ili oporavak kože kod kuće? Evo nekoliko predloga kako da po povratku sa mora vratite sjaj vašoj koži:

Profesionalna nega (depigemntacija) - Poželjno je da nega kože posle letnje sezone uključuje intezivne biološke tretmane za depigmentaciju i hidrataciju. Osobe sklone pigmentaciji često pate od pojave fleka tokom ovog perioda. Fleke se javljaju kao zatamnjena veća ili manja područja koje treba uporno tretirati.

Voćne kiseline - Jedan od najefikasnijih načina za tretman  sunčanih fleka i drugih oblika hiperpigmentacija jesu voćne AHA kiseline, posebno glikolna, limunska i mlečna. Preporučuje se kombinacija profesionalnog tretmana voćnim kiselinama i produžene nege kod kuće.

Vitamin C - Nega kože posle letnje sezone nezamisliva je bez vitamina C – antioksidanta koji  posvetljuje ten, vraća mu blistavost i bori se protiv fleka. Zato u jesenji režim nege treba da se uvrsti serum sa vitaminom C. Njega možete nanosti kroz izabrane proizvode u salonskoj, ali i kućnoj upotrebi.

Hidratacija -  Hidratacija je nužan preduslov za blistavu kožu nakon leta. Mnogi u ovom periodu pate od povećane isušenosti kože. Potrebno je nadoknaditi vlažnost kombinacijom profesionalnih tretmana za hidrataciju i adekvatnom kućnom negom i zdravom ishranom.

Upotpunite negu lica omiljenim Wellness keksom i probudite dobar osećaj u svakom trenutku.