Kako da ostanete hidrirani tokom letnjih vrućina?

Kako da ostanete hidrirani tokom letnjih vrućina?

Kako temperature rastu tokom letnjih meseci, važno je da ostanete hidrirani kako biste izbegli dehidraciju i sa njom povezane simptome. Suva koža, usne, umor, vrtoglavica i učestala žeđ ukazuju na to da vašem organizmu fali vode. Evo nekoliko saveta kako da ostanete hidrirani tokom leta:

 

  • Pijte puno vode - Voda je najbolji način da ostanete hidrirani, pa se pobrinite da je pijete dosta tokom dana. Nosite sa sobom flašu vode koja se može ponovo puniti i redovno pijuckajte.
  • Jedite hranu sa dosta vode - Neke namirnice imaju visok sadržaj vode i mogu vam pomoći da ostanete hidrirani. Primeri uključuju lubenicu, krastavce, jagode i lisnato zelenilo.
  • Podesite podsetnike - Ako imate problema da se setite da popijete vodu, podesite podsetnike na telefonu ili koristite aplikaciju za praćenje unosa vode.
  • Držite se podalje od sunca u udarnim satima - Izbegavajte da provodite vreme napolju tokom najtoplijeg dela dana. Umesto toga, ostanite u zatvorenom prostoru ili tražite da biste izbegli dehidraciju i toplotni udar.
  • Koristite napitke sa elektrolitima - Ako se bavite intenzivnom fizičkom aktivnošću ili se jako znojite, pića koja sadrže elektrolite mogu pomoći da nadoknadite izgubljene tečnosti i elektrolite.

 

Prateći ove savete, možete ostati hidrirani i zdravi tokom letnjih meseci. Ne zaboravite da slušate svoje telo i redovno pijete vodu kako biste sprečili dehidraciju.