Kako da vaša kosa izdrži vlagu - predlozi frizura za kišu

Kako da vaša kosa izdrži vlagu - predlozi frizura za kišu

Pred nama su kišni, jesenji dani, vlaga i vetar, a sve to čeka i vašu kosu. Da li znate kako da vaša frizura odoli vremenu i ostane “trendi” i stilizovana uprkos kiši? Evo nekoliko sjajnih frizura za kišne dane, koje prkose čak i oluji:

Uvijena dupla punđa - Podelite kosu na dva dela. Uzmite levi deo i uvijte ga u malu nisku punđu sa strane, zatim uzmite desnu stranu kose, koju ste izdvojile, uvijte je isto kao i levu. Postavite je tako da bude tik uz levu punđicu. Spojite ih sa nekoliko ukosnica ili neprimetnim silikonskim gumicama. Vaša frizura je spremna!

Riblja kost u repu - Zavežite kosu u rep. Dodajte malo pene za kosu kako bi se učvrstila i olakšala za oblikovanje. Od kose u repu napravite riblju kost ili običnu pletenicu. Malo opustite pletenicu prstima kako bi pletenica dobila bolji oblik i veći volumen. Po želji dodajte lak za kosu kako biste dodatno fiksirali pletenicu.

Moderan konjski rep - Na kosu stavite penu za stilizovanje celom dužinom. Ova frizura pristajaće vam jednako dobro i na suvu i na vlažnu kosu kao i na čistu ili na kosu nekoliko dana nakon pranja. Razdvojite kosu na dva dela i stavite ih sa strane. Ta dva pramena ukrstite i zavežite u jednostavan čvor. Krajeve osigurajte, tako što ćete ih zavezati gumicom za kosu, a zatim je staviti ispod čvora, kako biste je zategli. Dodajte malo ukosnica ili laka za kosu po želji. Razbarušite malo rep, kako biste dobili lepšu teksturu kose i veći volumen.