Kako napraviti domaću kremu za ruke?

Kako napraviti domaću kremu za ruke?

Kako se sve više teži ka prirodnim proizvodima, bez veštačkih preparata i određenih hemijskih jedinjenja, sada je pravo vreme da i vi napravite domaću kremu za ruke, kako bi bile lepe i negovane tokom cele godine, a ne samo u zimskom periodu.

Sigurno ste primetili da tokom zime ili u dodiru sa određenim hemikalijama, vaša  koža postaje suvlja i osetljivija. Zato vam u nastavku teksta otkrivamo recept za kremu za ruke od prirodnih sastojaka koji će vašoj koži dati mekoću i elelastičnost.

Potrebni sastojci:

  • 80g kokosovog ulja
  • 45g ši putera
  • 25g maslinovog ulja
  • 5g pčelinjeg voska
  • Par kapi eteričnog ulja

 

Priprema:

Potrebno je da prvo rastopite ulja, ši puter i pčelinji vosak na laganoj vatri ili pari. Kada se sve sjedini, sklonite sa vatre i u smesu dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja po vašem izboru. Dobro promešajte, kako bi se sve lepo sjedinilo. Preko noći je potrebno da ostavite da smesa odstoji, a sutradan umutite mikserom dok ne dobije potpunu strukturu kreme. Sipajte u prethodno dobro oprane teglice ili posudice i mažite ovu kremu što ćešće.

Namažite kremu i uživajte u omiljenom ukusu No Sugar Wellness bara. Javite nam kako vam se krema dopada, a i u kom ukusu uživate.