Kako napraviti prirodno sredstvo za čišćenje kuće?

Kako napraviti prirodno sredstvo za čišćenje kuće?

Baš iz razloga što je čišćenje, prostora u kojem živimo, nešto što se uvek nalazi na našoj nedeljnoj to do listi, uvek smo u potrazi za načinima kako da to odradimo brzo i efikasno.

 

Kako nam u susret dolaze kišna vremena, sneg kao i sezona gripa, želimo da održimo čist dom, ali i da umanjimo šansu da se bakterije i ostale nečistoće zadržavaju, tako da uglavnom svi prvo posegnemo za jakim hemikalijama i sredstvima za čišćenje.


Često se desi da nam ta jaka sredstva za čišćenje i hemikalije smetaju jer mogu da

stvaraju određene probleme kao i da pogoršaju već prisutne alergije, a koliko god zaštitili sebe i decu od njih, neminovno je da ćemo udisati njihova isparenja tokom i nakon čišćenja.

 

Dobra vest je da rešenje za to postoji! Sasvim lako i uz par sastojaka možete da

napravite potpuno prirodno sredstvo za čišćenje cele kuće koje, pored toga što ne

škodi zdravlju, vam pravi i veliku finansijsku uštedu.


Kako biste napravili vaše prirodno sredstvo za čišćenje, potrebna su vam ova 3

sastojka:

 

  • Razblaženo alkoholno sirće od 9%
  • Citrusi poput limuna, narandže, grejpa
  • Soda bikarbona


Za ovo “čarobno” sredstvo izaberite neku veću teglu, npr. od 800ml ili više, i prvo je napunite korama citrusa (limun, naranđa ili grejp), zatim do vrha tegle dodajte

razblaženo 9% alkoholno sirće i dobro zatvorite teglu. Ostavite da odstoji 10 do 14 dana, najbolje na nekom tamnijem mestu, i nakon toga procedite tečnost kroz cediljku u bocu sa raspršivačem i spremno je za upotrebu.


Ukoliko naiđete na neke tvrdokornije fleke, pospite malo sode bikarbone i poprskajte sa sredstvom koje ste napravili i videćete kako brzo i lako nestaju.


Došlo je vreme da nam čišćenje više ne predstavlja problem i muku, već da olakšamo sebi i završimo sve očas posla, na prirodan način!

 

Dok pravite pauzu u čišćenju vašeg doma, uživajte u omiljenom ukusu Wellness keksa.