Kako napraviti ukrase za jelku?

Kako napraviti ukrase za jelku?

Praznična euforija je stigla i raste sve više kako nam se bliže novogodišnji i božićni praznici. To je vreme koje jedva čekamo da provedemo sa porodicom, dragim ljudima i zajedno sa njima ukrasimo prostor i unesemo magiju u naš dom.

 

Kao i svake godine, nameće se pitanje kako ćemo ukrasiti naš dom i ovaj put to možete odraditi na veoma kreativan i zabavan način, da napravite svoje ukrase, za koji mislimo da će deca biti oduševljena.

 

Sve što vam je potrebno jeste malo mašte i malo vremena kako biste realizovali sve ideje, a verujemo da će i vaši mališani uskočiti da budu glavni pomoćnici.


Podelićemo sa vama nekoliko ideja za ukrase koje možete napraviti:

 

Ukrasi od šišarki - Krenite u lov na šišarke u obližnjem parku i usput kupite sprejeve u bojama koje vam se sviđaju. Sačekajte malo da se šišarke osuše, ukoliko je napolju bilo mokro i nakon toga ih isprskajte sprejem kako biste ih obojili. Dajte im vremena da se lepo osuše, zatim probušite vrh šišarke ili prosto zavežite ukrasni kanap i ukras je spreman!

 

Mekani ukrasi - Za njih su vam potrebani filc, sintetička vata, konac i igla.

Nacrtajte na papiru ono što želite da napravite, zatim nacrtajte na filcu oblike koji su vam potrebni i isecite makazama. Imajte na umu da će vam neki oblici biti potrebni u dva primerka, kao što je “telo” sneška, kako bi ukras izgledao realistično i da možete da ga napunite sintetičkom vatom. Kada imate spremne sve delove, krenite da ih spajate šivenjem i pre nego što ih zašijete skroz, napunite vatom. Detalji kao što su oči, ruke, nos, možete jednostavno ukrasiti koncem na filcu.


Šik kugle - Ukoliko želite da vam jelka izgleda elegantnije, a da ukrasi budu ručno rađeni, imamo ideju i za to. Potrebne su vam kugle od stiropora, makaze, papir srebrne ili zlatne boje i lepak. Od papira u boji isecite manje krugove, pokušajte da budu iste veličine i nakon što isečete dovoljno počnite da lepite jedan po jedan na kuglu. Krenite od vrha kugle gde ćete na centar zalepiti prvi krug i onda svaki sledeći

lepite u redovima, tako da red iznad preklopi vrh ovog ispod. Za kraj zalepite ukrasnu trakicu na vrh kugle i elegantni ukrasi su spremni!

 

Ove godine vaša jelka će biti drugačija od ostalih i verujemo da će cela porodica uživati u ovom kreativnom projektu!