Kako otkloniti napetost u mišićima?

Kako otkloniti napetost u mišićima?

Primetili ste da posle napornog dana osećate težinu i napetost u mišićima ili blagi bol? Sve se to pripisuje psihološkom problemu koji držite u sebi, kada ne želite da iskažete svoje emocije.

Napetost u mišićima se takođe može javiti usled nedovoljne kretnje i fizičke aktivnosti. Naše telo je stvoreno tako da bi trebalo da u svakodnevnu rutinu uvrstimo i neku fizičku aktivnost, međutim mi satima sedimo zbog posla za kompjuterom i nemamo vremena, pa tu nastaje problem napetosti.

Na vašem radnom mestu dok razgovarate telefonom, možete ustati i hodati tokom razgovora i na taj način ćete smanjiti napetost u mišićima.

Pored fizičke aktivnosti, masaže su takođe korisne za privremeno opuštanje. Ako želite na duže da se oslobodite napetosti, najbolje je da svakodnevno uradite po nekoliko vežbi ili prošetate nekoliko kilometara. Joga je isto veoma značajna, pored masaže, kada je opuštanje mišića u pitanju ili bilo koje druge vežbe istezanja.

Naravno pored svega navedenog i u ovom slučaju pravilna i redovna ishrana igra veliku ulogu. Potrebno je unositi što više vitamina, jesti redovno, preporučuje se da to budu 5 manjih obroka. Vitamini, kao što je magnezijum, trebalo bi da smanji nastajanje grčeva. Unošenje što više tečnosti je isto jako bitno.

Uvedite neke od ovih saveta u svoju dnevnu rutinu i shvatićete koliko fizička aktivnost, unos tečnosti, kao i voća i povrća utiču pozitivno na naše mišiće.