Kako zaštiti kožu tokom hladnih zimskih dana?

Kako zaštiti kožu tokom hladnih zimskih dana?

Možda zime više nisu toliko hladne kao što su nekada bile, ali nam hladniji dani svakako stižu i potrebno je da obratimo pažnju na negu kože, posebno lica.
Tokom zime ono što najviše utiče na kožu su vetar i mraz, te ona postaje osetljivija i podložnija iritacijama, a sa druge strane i preterano grejanje utiče na to da se brže isušuje i gubi vlagu.

Nemojte da vas to uplaši, to je nešto što je normalno, a vrlo lako možete uticati na to i obezbediti vašoj koži sve što joj je potrebno uz zimsku rutinu nege.

Pre svega, birajte materijale kojima sušite kožu, izbegavajte grube peškire i rukavice za skidanje šminke, jer oni dodatno mogu da načine vašu kožu osetljivijom i da je oštete, a pre toga nemojte koristiti vrelu vodu prilikom umivanja.

Izaberite adekvatnu hidrantnu kremu i imajte na umu da ona treba da bude masnija u odnosu na kremu koju koristite u letnjem periodu. Dodatni masni sloj će zaštiti kožu od hladnoće i duže zadržati njenu vlagu.  Kada birate kreme koje nanosite na lice, proverite njen sastav. Izbegavajte kreme koje sadrže parfeme, parabene i formaldehid jer nepovoljno utiču na kožu i doprinose tome da još brže gubi vlagu i isušuje se. Sastojci za koje želite da se nađu u kremi koju koristite su hijaluronska i mlečna kiselina, jer oni dopiru i do najdubljih slojeva kože i hidriraju.

Praktikujte da ujutru i uveče mažete kremu na lice, nakon što ga očistite, i uveče možete staviti i deblji sloj kako bi dodatno hidrirali kožu tokom noći.
Pored lica, ne zaboravite na predeo oko očiju i na vrat. Kremu koju koristite za lice, možete koristiti i za vrat, dok za predeo oko očiju izaberite kremu koja je namenjena baš tome. Takođe, birajte kremu koja je masnija, jer je koža oko očiju dosta tanja i osetljivija i potrebna joj je dodatna nega, a time možete izbeći i stvaranje sitnih bora.

Sada nema potrebe da strahujete za svoju kožu tokom zimskih dana, već možete da uživate u njima.