Koje su prednosti boravka na moru?

Koje su prednosti boravka na moru?

  Svi smo jedva dočekali leto, godišnje odmore i odlazak na more! Sunce, talasi, slana voda, sve je ono što nas opušta i umiruje posle naporne i duge poslovne sezone. A da li zapravno znate koliko i zašto je boravak na moru zdrav?

Određena istraživanja navode da je boravak na moru preporučljiv za naše fizičko, ali i mentalno zdravlje. Ukoliko želite da pobedite strah, anksioznost i oslobodite se stresa i nervoze, boravak na moru je pravi izbor za vas. Evo i nekoliko načina kako more utiče na naše telo u celini.

Povetarac tokom boravka na moru – kada udišemo morski vazduh, tada se naša pluća nakupljaju sa negativnim jonima i na taj način se vrši i detoksikacija tela i jačanje imunog sistema. Poret toga, povetarac nam može pomoći i kod borbe sa sezonskim depresijama, jer joni zapravo imaju antidepresivni efekat.

Zvuk talasa – deluje tako umirućuje i opuštajuće. Da li ste i vi osoba koja bi mogla po ceo dan da sedi na plaži i sluša zvuk talasa? Njihov zvuk ima efekat meditacije na celo naše telo i to je razlog zašto nam baš ovaj zvuk uz divan povetarac i te kako prija.

Morska voda – odlična i lekovita za ceo naš organizam. S obzirom da je bogata mineralima, morska voda je odlična kod kožnih oboljenja i problema sa sinusima. Takođe, boravak na moru utiče u velikoj meri i na lučenje hormona sreće, serotonina.

Ukoliko već niste bili na moru, vreme je da spakujete kofere i uputite se na omiljeno mesto za uživanje. Ne zaboravite i da sa sobom poneste omiljeni ukus Wellness keksa sa ukusom jogurta i ananasa za potpuno uživanje i dobar osećaj!