Najbolje jutarnje vežbe od samo nekoliko minuta

Najbolje jutarnje vežbe od samo nekoliko minuta

Kada započnete dan treningom, prva stvar koju ćete primetiti jeste da ćete se nakon treninga usled podsticanja cirkulacije i “buđenja“ mišića vežbama, osećati potpuno budno i spremno za ostatak dana. Pored toga jutarnji treninzi se često povezuju i sa boljim celokupnim raspoloženjem tokom dana. Međutim, kako veliki broj ljudi nije u mogućnosti da ovu vrstu aktivnosti postavi na početak svog dnevnog rasporeda, tako su nastali i predlozi za alternativu.

Postoje određene vežbe koje su izuzetno korisne, a istovremeno i preporučene kao dobar način da se izjutra razbudite i podignete na noge kroz svega nekoliko minuta. Neke od njih su sledeće i za njih vam neće biti potrebni nikakvi rekviziti:

  • Vežbe istezanja mogu biti vrlo korisne ujutru jer pomažu telu i mišićima da se opuste i povećavaju fleksibilnost. Posebno ukoliko ste loše spavali ili osećate da su vam mišići napeti, treba da stavite ove vežbe na vrh svoje jutarnje liste. Dovoljno je da pronađete po dve vežbe koje vam se dopadaju iz svake od sledećih kategorija kako biste ujutru istegli celo telo: istezanje vrata, istezanje kičme, istezanje nogu.
  • Vežba plank: ovo je vežba koja aktivira mišiće celog tela i zahteva fokus kako bi se zadržao pravilan položaj tela. Upravo zbog toga odličan je način da probudite svoje telo.
  • “Jumping Jacks”: Džamping Džeks je vežba koja uključuje skakanje uz sinhronizovano pomeranje ruku i nogu. Kao takva, ona takođe aktivira mišiće celog tela i efikasna je u buđenju.

Sve navedene vežbe možete kombinovati i dozirati shodno sopstvenim mogućnostima. Nije neophodno da ih ponavljate veliki broj puta kako bi one imale efekta. Po završetku vežbi, poslužite se Wellness barom sa ukusom jabuke i meda za još bolji početak dana.