Nova godina – nove odluke! Da li je vaša lista spremna?

Nova godina – nove odluke! Da li je vaša lista spremna?

Nova godina često predstavlja novo poglavlje i idealan tajming za sve one koji nešto žele da promene, preokrenu, započnu. Ne dozvolite da “od Nove godine” za vas bude samo preazna fraza. Evo nekoliko ideja za nove odluke koje mogu pozitivno uticati na kvalitet vašeg života:

  • Gledajte pozitivno na stvari koje vas okružuju - Način na koji gledamo svet oko sebe odražava se na našu budućnost. Ne kaže se džabe “kako zračiš – tako privlačiš”! Ova konstatacija potvrđuje da osobe koje zrače pozitivom, češće privlače upravo takva dešavanja, kao da im sve lakše ide od ruke. Zato pokušajte da započnete Novu godinu bez negativnih misli sa osmehom na licu i posmatrajte šta se dešava oko vas!
  • Budite fizički aktivni – Na vama je da izaberete da li će to biti bavljenje novim sportom, trening u teretani, šetnja ili samostalne vežbe kod kuće. Za šta god da se odlučite, videćete pozitivne efektne kako na vašte telo, tako i na celokupno zdravlje i psihu.
  • Poštujte svoje prioritete - Najbitnije stvari u vašem životu trebalo bi da uvek budu na prvom mestu. Čak i kada ste u obavezama, ne dozvolite da vaši prioriteti trpe. To se dalje može odraziti i na vas i celokupno blagostanje. Na listu prioriteta stavite ljude, aktivnosti, stvari koje vam najviše znače i kojih se ne želite odreći, bez obzira na sve.