Nova tehnika farbanja – šatuš

Nova tehnika farbanja – šatuš

Ukoliko volite kako vam sunce ‘’oboji’’ kosu leti, onda ćete se zaljubiti u šatuš tehniku farbanja! Uz ovu tehniku vaša kosa će izgledati kao da je prirodno posvetlela, dobiće dodatni sjaj i naizgled će biti bujnija.

Tehnika se obavlja slobodnom rukom, odnosno bez korišćenja folija, gde frizer naglašava pramenove svetlijim i tamnijim nijansama tako da se najbolje uklope uz vaš oblik lica kao i dužinu kose koju imate. S obzirom da se kosa ne farba od korena, kako vam bude rasla i dalje će imati lep prelaz, jer će izrastak biti neprimetan.

Ono zbog čega se ova tehnika izdvaje jeste to što je namenjena svim tipovima i bojama kose, bilo da imate prirodno tamniju ili svetliju kosu, vaš frizer će uspeti lepo da naglasi pramenove i osveži sam izgled kose.

Takođe, još jedna dobra strana ove tehnike je da se kosa ne šteti previše iz razloga što ne mora često da se obnavlja farba već može potrajati i 6 meseci, a kosa će vam izgledati negovano i sređeno uprkos vremenu koje je prošlo.

Kao i kod drugih tehnika koje su popularne, kao što je balajaž, cilj jeste da se na kosi napravi lep prelaz od tamnijih ka svetlijim nijansama, a ono što izdvaja šatuš jeste to da kosa izgleda dosta prirodnije uprskos tome što je farbana.

Ukoliko se razmišljate da uradite neku promenu na svojoj kosi, bilo da ste je već farbali ranije ili ne, možete probati ovu tehniku i na taj način osvežiti svoj izgled bez prevelikih promena, a ni prevelikog napora da održite isti.