Piling od badema za lice: kako se pravi i koliko često se može raditi?

Piling od badema za lice: kako se pravi i koliko često se može raditi?

Već vekovima unazad, kao primer lepote, koreanska nega zauzima prvo mesto.
Koreanke dosta vremena posvećuju nezi kože lica i kao rezultat ona je blistava, čista i glatka, tako da nemaju ni potrebu za dodatnom šminkom. Upravo jedan od koraka, koji vodi ka čistoj i blistavoj koži, jeste piling.

Koriste se za dubinsko čišćenje kože, da se uklone sve čestice nečistoće koje se vremenom nakupe kao i slojevi kozmetike koji ostavljaju “film” na koži i ne dopuštaju joj da diše.

Ukoliko ste osoba koja već ima svoju rutinu za negu kože i svu potrebnu kozmetiku ili vam je sve još uvek nepoznato jer tek započinjete, predstavljamo vam badem koji već od danas treba da se nađe na listi sastojaka koje koristite za negu lica.

Podelićemo sa vama jednostavan recept za piling od badema, koji možete vrlo lako da napravite i za koji vam nije potrebno puno sastojaka. Biće sjajna stavka vaše rutine i pre svega prirodna, bez dodatnih hemikalija i troškova na novu kozmetiku.

Potrebni sastojci:

  • 25g badema
  • 1 kašičica meda
  • 2 kašičice bademovog ili orahovog ulja
  • 1 kašičica soka od limuna


Usitnite badem, zatim dodajte sve ostale sastojke i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, nakon toga polako nanosite piling na lice i blago utrljavajte kružnim pokretima. Nakon toga nemojte odmah ispirati lice već ostavite da deluje dva do tri minuta i onda isperite mlakom vodom. Dok piling deluje, vi uživajte u Wellness keksu.

Nakon što se umijete, lice osušite peškirom tako što ćete tapkati po koži, a ne trljati, jer vam je koža u tom trenutku veoma osetljiva, nanesite hidratantu kremu koju volite i ceo proces je gotov.

Ovaj proces je dovoljno da obavljate jednom nedeljno i kao rezultat videćete kako vaša koža postaje hidrirana, zategnuta i kako joj se vraća sjaj.