Početak godine kao simbol novih navika

Početak godine kao simbol novih navika

Često čekamo pravi trenutak kako bismo postavili nove ciljeve ili se upustili u nešto što nam je novo. Stoga, nema boljeg perioda za to od početka godine, kao novog starta, i sada je pravo vreme da postavimo ciljeve i zdrave navike koje ćemo pratiti tokom godine.

 

Smanjite stres - Sigurno postoji nešto što vas opušta, u čemu uživate da provodite vreme, bilo da je to slikanje, trening, meditacija, ili nešto drugo. Vaš cilj može biti da svakog dana posvetite minimum sat vremena onome u čemu zaista uživate, što vas čini srećnim, i primetićete kako ćete se osećati bolje već nakon nedelju dana, jer ste posvetili deo dana samo sebi.

Budite aktivni - Ukoliko nemate vremena za teretanu ili prosto nije nešto što volite, možete sebi zadati zadatak da određeni broj puta u toku nedelje odete u šetnju, na trčanje ili odradite vežbe kod kuće. U vreme kada dosta sedimo, a malo se krećemo, bitno je obratiti pažnju da naš organizam dobija i dovoljno aktivnosti kako bismo održali zdravlje istog.

Počnite da vodite računa o količini šećera koji unosite – Nova godina donosi nove promene, te je pravo vreme da postavite sebi određene ciljeve. Neka među njima bude i izbegavanje prekomernog unosa šećera. U ispunjenju ovog cilja može vam pomoći i  naš novi No Sugar Wellness bar bez dodatnog šećera.

Provodite vreme sa dragim ljudima - Često nam se na to-do listi prvo nađe posao, spremanje kuće i sve propratne obaveze pa tek onda na red dođe druženje sa dragim ljudima, a može doći i do toga da smo na kraju umorni od svega što smo radili i prosto kad imamo vremena, nemamo snage. Zato je veoma bitno da napravite balans, koliko god vam se čini u trenutku da bi vam piće sa društvom oduzelo previše vremena ili da nemate snage, pokušajte da ipak odete jer je upravo to druženje ono što nam vraća energiju, smanjuje stres i zbog kojeg se osećamo odmornije i bolje.

 

Koji god cilj da zapišete ili za koju god naviku da se odlučite da je promenite, neka to bude ono što zaista želite, što vas ispunjava, i primetićete koliko vam te iste promene neće teško padati već ćete uspeti u svemu što ste zacrtali.