Prednosti borovnice i brusnice

Prednosti borovnice i brusnice

Bobičasto voće važi za veoma zdrave antioksidanse koji poboljšavaju imunitet i utiču na održavanje celokupnog zdravlja organizma.

Možete ih koristiti u okviru jela, na primer doručka, ili ih konzumirati kao užinu u toku dana. Nisu potrebne ogromne količine, ovog sitnog bobičastog voća kako bi bilo delotvorno, već je dovoljna samo jedna šoljica na dan.

Borovnica i brusnica spadaju u ovo magično voće i predstavićemo vam nekoliko stvari na koje utiču:

  • Utiču povoljno na kardiovaskularni sistem - aktivne supstance ovog voća smanjuju taloženje masnih naslaga, a takođe utiču povoljno na celokupnu cirkulaciju i krvni pritisak. Pored toga, izvor su vitamina C i vlakana te su odlične za regulisanje šećera u krvi.
  • Usporavaju starenje mozga i pojavu bora - antioksidansi, kojim obiluju, utiču na funkciju mozga i usporavaju starenje moždanih ćelija. Takođe podstiču proizvodnju kolagena, a kao rezultat koža postaje čistija, vraća joj se elastičnost i smanjuje se rizik od nastanka bora.
  • Jačaju kosti - glavni antioksidans, polifenol, utiče na održavanje koštane mase i samim tim ojačava kosti, pogotovo u kasnijim godinama.
  • Štite od infekcija i upalnih procesa - ove bobice jačaju imuni sistem time što neutrališu dejstvo slobodnih radikala u našem organizmu i na taj način smanjuju štetni uticaj toksina koji ulaze u naš organizam svakodnevno.

 

Već danas uvrstite ovu super-hranu u vašu ishranu i njene blagodeti neće izostati. Takođe, predlažemo vam i da uživate u novom Wellness baru sa ukusom borovnice i brusnice.