Pripremite telo za leto

Pripremite telo za leto

Leto kuca na vrata, a meka i glatka koža zahteva i malo truda. Ukoliko želite da budete zadovoljne kako izgledate u kupaćem na plaži, ali i u suknjama, haljinama i šorcevima, potrebno je da telo dobro pripremite na to. Kada prvi put nakon hladnih dana obučete haljinu ili kupaći često se javlja osećaj nelagode da vam to ne stoji ili se jednostavno osećate neprijatno u tome. Kako biste izbegli taj osećaj potrebno je da telo na nekoliko načina pripremite za sunčane dane. 

 

Ukoliko želite da sijate za leto, potrebno je da krenete sa pripremom na vreme.

 

Detoks tela – tokom zime dosta nas zaboravi na pravilnu ishranu, te često unesemo i više nego što je potrebno hrane, koja nije najzdravija. Naravno, upravo ovo je razlog za pojačanu gojaznost i stvaranje masnih naslaga, kao i celulita. Kako biste što bolje izgledali u haljinicama i kupaćim kostimima potrebno je da pomognete svom telu tako što ćete mu pružiti jedan dobar detoks. Detoks tela i organizma možete postići pomoću ishrane i vežbanja, ali i putem ispijanja raznih zdravih napitaka i čajeva. 

 

Pripremite kožu tela – koža tokom hladnog vremena i zime može postati veoma suva i osetljiva, zbog toga je najbolje da pred leto pružite vašoj koži tela jedan kompletan tretman nege pilinzima, uljima, mlekom za telo - ukoliko to radite u svom domu ili pak tretman nege u nekom salonu. Na taj način će se vaša koža oporaviti i biće spremna za izlaganje suncu. 

Sredite stopala i pete – ako ste celu zimu nosili čizme, stopalima će dobro doći  osvežavajući tretman pre nego što  počnete da nosite sandale i japanke. Oporavak stopala i peta možete priuštiti u nekom kozmetičkom salonu tako što će vam kozmetičarka uraditi profesionalni pedikir. Ipak, često žene nemaju vremena da sebi priušte takav luksuz, pa možete da obavite pedikir i u kućnim uslovima. 

Uz to, veoma je važno da vodite računa i o dnevnom unosu šećera, a u tome vam može pomoći novi Wellness No Sugar Added, sa pomorandžom i čokoladom.