Vežbe istezanja koje možete raditi dok ste u kolima

Vežbe istezanja koje možete raditi dok ste u kolima

Duge vožnje, čekanje na granicama, aerodromima neizostavam su deo svakog putovanja. Mnogi se narednog dana osećaju ukočeno, umorno, tromo i osećaju bolna mesta. U nastavku teksta vam donosimo nekoliko vežbi istezanja koje mogu preduprediti ukočenost i grčeve nakon dugog sedenja:

  • Vežba istezanje vrata - rukom napravite blag pritisak i gurajte glavu u desnu, a zatim u levu stranu. Na taj način ćete istegnuti sve vratne mišiće i opustiti vaš vrat od napetosti i ukočenosti.
  • Vežba pritiskanje brade - prstom pritiskajte bradu i gurajte je ka grudima. Na ovaj način ćete istezati vaš vrat i opustiti vratne mišiće.
  • Vežba razgibavanje ramena - spustite ruke uz telo, ramenima kružite unazad i pokušajte da ih što više približite naslonu sedišta. Ovo će uticati na vaš rameni deo tela i smanjiti ukočenost.
  • Vežba izbacivanje i uvlačenje karlice - leđa potpuno prislonite uz naslon, karlicu gurajte na gore, pa je uvucite nazad. Na ovaj način ćete istezati donji deo leđa koji može praviti najviše problema tokom puta.
  • Vežba podizanje i spuštanje stopala - dok sedite možete povlačiti vaša stopala ka gore i ka dole. Tako ćete opustiti mišiće u listovima i cevanicama i sebi olakšati dugotrajno sedenje.

 

Nakon odrađenih vežbi osećaćete se prokrvljenije i smanjićete napetost pa se možete nagraditi jednim od Wellnes No Sugar added barova od maline ili banane.