Zašto je plivanje dobro za naše telo

Zašto je plivanje dobro za naše telo

Poznato je da je plivanje odlična fizička aktivnost za sve uzraste. Na koji način plivanje doprinosi našem organizmu i zbog čega je dobro da se praktikuje?

Plivanje donosi mnoštvo benefita - jača kardiovaskularni sistem, stabilizuje krvni pritisak, produbljuje disanje, povećava kapacitet pluća. Utiče i na pokretljivost zglobova i elastičnost. Plivanje se preporučuje kada se želimo opustiti, jer duboko disanje utiče na smanjenje hormona stresa. Ova aktivnost jača sve mišiće, pa tako i onaj najvažniji – srce.

Problemi sa kičmom danas su sve češći, a pomoću plivanja se sa lakoćom dolazi do smanjenja bolova u leđima. Nakon napornog dana na poslu, priuštite sebi vreme za mir i uživanje u vodi.

Benefiti koje dobijamo plivanjem su mnogobrojni i od izuzetne važnosti za našu vitalnost organizma. Preporučuje se deci, trudnicama, ali i starijim osobama. A leto nam stiže, zbog toga rezrvišite svoje termine za more i uživajte u jutarnjem ili večernjem plivanju, ili pak posetite obližnji bazen par puta nedeljno. U pauzama se počastite omiljenim Wellness keksom!